Na Vysočině se srazila dvě auta. Zemřela řidička a pět lidí skončilo v nemocnici

Silnice první třídy číslo 38 na křižovatce mezi Martínkovem a Lesonicemi se v neděli krátce před jednou hodinou odpoledne stala svědkem tragické nehody dvou osobních aut. Záchranáři na místo poslali čtyři pozemní posádky a dva vrtulníky, jeden přiletěl na pomoc z Jihomoravského kraje.

"V osobním vozidle Renault cestovali dva lidé. Osmašedesátiletá řidička zemřela na místě a spolujedoucí utrpěl zranění. Ve druhém vozidle cestovalo šest cizích státních příslušníků. Všichni se zranili," sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková. Záchranáři uvádí, že k ošetření převzali pět zraněných.

[chooze:article;value:571823]

Na místě se zranily dvě děti, jedno dítě záchranáři převezli do třebíčské a jedno do brněnské nemocnice. Dva lehčeji zraněné převezli do třebíčské a jihlavské nemocnice. Jeden těžce zraněný dospělý skončil v brněnské nemocnici.

"K nehodě došlo zřejmě poté, co řidička s osobním vozidlem nedala přednost v jízdě vozidlu, které jelo po hlavní silnici," doplnila Čírtková. Silnice byla kvůli nehodě několik hodin uzavřená.

Na mapě je vyznačené místo srážky dvou aut na Vysočině:

V neděli se jedná už o nejméně druhou vážnou nehodu. Na Mělnicku po poledni srazilo auto motorkáře, který na místě zemřel. Následně se v místě srazila další dvě osobní auta.

Letošní prázdniny byly na českých silnicích nejtragičtější za poslední tři roky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.