Skandál při operaci. Lékař nechal vrtat díru do hlavy 13letou dceru

Nehoda se Rakušanovi stala na začátku letošního roku při lesnických pracích v okresu Weiz. Do Fakultní nemocnice LKH ve Štýrském Hradci ho záchranáři převezli neprodleně vrtulníkem a hlavu mu ihned operovali.

Až o několik měsíců později policisté zjistili, že při jedné z operací pomáhala i nezletilá dcera neurochirurga. Muž to, že se jedná o jeho případ, zjistil až o měsíc později, píše portál Kleine Zeitung.

Chirurg přitom účast své dcery na operaci zprvu prý popíral. Až časem přiznal, že na zákroku měla významný podíl. Dívce bylo pouhých 13 let, a mimo pomoci na sále dokonce pacientovi vyvrtala do lebky díru, což je standardní součást operace. Otec dívky spolu s jedním dalším doktorem dostali výpověď.

[chooze:article;value:570363]

​Právník třiatřicetiletého muže Peter Freiberger ale vidí vinu mezi všemi přítomnými na operačním sále. Ti měli totiž možnost událostem zabránit a Freiberger proti nim hodlá podniknout právní kroky. V současnosti probíhá vyšetřování dvou lékařů a dalších pěti lidí.

"Můj klient poté v případě potřeby získá náhradu za bolestné," řekl právník. Navíc dodal, že ze strany provozovatele nemocnice nepřišlo ani žádné vysvětlení nebo omluva. Nemocnice zdůrazňuje, že operace proběhla bez komplikací, uvedl portál Heute.

Adéla má trvalé následky po operaci zubů. Chtěla jsem si vzít život, říká (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.