Do boje o Senát jde i Přísaha. Stejně jako v eurovolbách se spojí s Motoristy

Větší bezpečnost, lepší situace ve zdravotnictví, podpora složek IZS nebo větší investice do výstavby a oprav českých silnic. To jsou hlavní body, se kterými jde Přísaha do boje o Senát. Jediným jejím kandidátem je předseda hnutí Robert Šlachta.

"Tím, že má vláda většinu v parlamentu, tak by Senát měla být taková brzda některých zákonů, které jsou až úplně asociální vůči občanům. Snažím se a podporuji i kandidáty, kteří nejsou provládní, abychom Senát zkusili vyvážit a zkusili některým těm experimentům zabránit," prohlásil Šlachta.

Do krajských voleb jde Přísaha samostatně, má ale podporu Motoristů, se kterými se spojila už v květnových volbách do Evropského parlamentu. "Je to tak, že pokud tam máme buňku, tak jdeme Motoristé sobě s podporou Přísaze jako takové. Máme za nás za Motoristy asi tři lidi celkově na kandidátkách Přísahy," uvedl předseda strany v Jihomoravském kraji Lubor Novák.

[chooze:article;value:571359]

​Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta, který kandiduje do Senátu v Břeclavi, představil kromě dárkových předmětů také předvolební hymnu kritizující současnou vládu.

"Syn naší místopředsedkyně říkal, že má pro mě dárek a pustil mi písničku. Na můj naivní dotaz, kdo to zpívá, mi sdělil, že je to umělá inteligence a že to poskládal z mého volebního programu a mě to tak baví, že jsem z toho udělal hymnu," prohlásil Šlachta.

Pro zahájení předvolební kampaně si hnutí vybralo jihomoravskou metropoli, kde je jedničkou na kandidátce bývalý primátor Brna Petr Vokřál. Ten by v kraji chtěl zlepšit především dopravní situaci a nesouhlasí s privatizací zdravotnictví.

Voliči půjdou k urnám už 20. a 21. září. Vybírat budou třetinu senátorů a své krajské zastupitele. Na kandidátky se můžete podívat zde na TN.cz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.