Žalobce viní muže z únorového únosu a znásilnění. Chce mimořádný trest

Kdyby se dostal do rukou příbuzným oběti, asi by dopadl mnohem hůř. Naštěstí pro něj to asi skončí vězením, kde je vlastně skoro jako doma. O trestu rozhodne soud. "Státní zástupkyně Městského státního zastupitelství podala obžalobu na jednu fyzickou osobu k Městskému soudu v Praze," řekl mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Třicetiletá žena čekala 1. února před školou na syna. Muž měl otevřít dveře jejího vozu a donutit ji přesednout na místo spolujezdce. Po znásilnění prý odstavil auto se svázanou polonahou ženou v Okřínecké ulici. Z vozu se jí povedlo dostat a přivolat pomoc. O pár dní později dopadla podezřelého zásahová jednotka v Mělníku.

[chooze:article;value:540614]

​Policisté čtyřicetiletému recidivistovi přičítají hned několik trestných činů. "Nejzávažnější z nich je znásilnění a loupež," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Brutální přepadení se stalo krátce poté, co muž vyšel z vězení. Seděl tam přes pět let za šílenou jízdu kradenou dodávkou, při které zdrogovaný ohrožoval lidi v parku Stromovka. Muži hrozí až dvanáctileté vězení. Na hlavní líčení si počká ve vazbě, kam ho soud poslal krátce po zadržení.

Právě dvanáct let je podle informací Televize Nova trest, který bude žalobce požadovat. Jestli je to za celoživotní trauma oběti adekvátní, je otázka. "Fyzické ublížení zmizí za pár týdnů, ale psychické postižení, které bude vzpomínka na tenhle čin, ji trvale poškodí," poznamenal psycholog Jeroným Klimeš.

Případů znásilnění v Česku v posledních letech přibývá, loni se jich stalo 917. Objasnit se jich podařilo necelých 60 procent.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.