Do Česka vtrhla studená fronta. Ukázali mapu, kde všude změní počasí

"Změna přichází, ale zatím  jen do Čech. Řeč je o studené frontě, která naše území začíná přecházet od západu. Dokonce se už vyskytuje první slabší déšť a to hlavně v Jihočeském kraji a na severozápadě Čech. Právě zde se také už projevuje chladnější vzduch a teploty už zde moc během dne stoupat nebudou," uvedl ČHMÚ.

Teploty na západě nepřesáhnou 18 stupňů Celsia. Bude pršet, někde by mohly udeřit i bouřky. 

"Šance na odpolední bouřku je také malá, nicméně nevylučujeme, že se pár izolovanějších nevyskytne odpoledne a v podvečer na Moravě," upřesnili meteorologové.

[chooze:article;value:570725]

Na východ Česka studená fronta v neděli pravděpodobně nedoputuje. Teploty tam přesahují 30 stupňů, stále je v platnosti výstraha před vedrem. Pozor si mají dávat lidé v Jihomoravském, Olomouckém a Zlínském kraji až do 18. hodiny.

​"Zejména na Moravě bude dnešní den v nížinách tropický. Teploty na některých místech také neklesly během noci pod 20 °C a zaznamenali jsme tak tropickou noc. Nejtepleji bylo v Bystřici pod Hostýnem, kde jen desetina chyběla k tomu, aby teplota vůbec během noci neklesla dokonce pod 25 °C," uzavřel ČHMÚ.

Drsná otočka počasí útočí na Česko. Zlom přišel už v pátek:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.