Chlapec (14) uvázl na letišti v Římě. Nepustili ho na palubu, i když měl letenku

Alfred vyrazil do Itálie s kamarády ze šermířského oddílu na mezinárodní sportovní tábor. V doprovodu dospělého vedoucího se měla 10. srpna skupina vrátit domů na Island. První problémy se vyskytly už u odbavovací přepážky, napsala jeho rozčilená matka Arna na platformu Reddit.

To nejhorší ale mělo teprve přijít. Těsně před nástupem na palubu se Alfred totiž dozvěděl, že v letadle společnosti Wizz Air už pro něj není místo. "Neudělali vůbec nic, aby mu pomohli. Řekli jen, že si neuvědomili, kolik mu je. Vůbec nebrali ohled na to, že nemá v Itálii žádné kontakty," řekla Arna deníku Mirror.

Ta přitom k letence zaplatila dalších 34 liber, tedy tisíc korun, aby svého dospívajícího syna na palubu dostala. Aerolinka nabídla pouze tu možnost, aby se Alfred vyměnil se svým vedoucím, píše portál New York Post. To by však znamenalo, že ostatní děti budou bez dozoru. Šokovaný Alfred tak jen sledoval, jak letadlo odlétá bez něj.

[chooze:article;value:570426]

"Ze stejného letu naštěstí vyřadili i manželský pár, který mu nabídl pomoc. Vůbec nevím, co bych jinak dělala. Asi bych přiletěla prvním letem, nebo kontaktovala italskou policii," svěřila se médiím otřesená matka.

Tím ale chlapcovo strastiplné dobrodružství však neskončilo. Zaměstnanci letecké společnosti mu totiž nejprve řekli, že má nárok na kompenzaci. U servisního pultu se ale dozvěděl, že nemá nárok vůbec na nic. Nabídli mu tak alespoň, že odletí dalším dostupným letem. Ale až za celý týden a s tím Alredova matka nesouhlasila.

"Spojila jsem se s tím manželským párem a zarezervovala jsem mu opravdu velmi drahý let. Nakonec tedy cestovali všichni společně a pomohli mu i s tím, aby se dostal ke svým zavazadlům," řekla Arna. Ta na závěr dodala, že se se aerolinku pokusila několikrát kontaktovat a podala i oficiální stížnost. Zatím ale bez úspěchu.

V Brazílii se minulý týden zřítilo letadlo. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.