Letadlo kvůli pasažérovi nouzově přistálo. Cestující uvázli v Turecku bez vody

Velmi nepříjemný zážitek mají za sebou cestující, kteří v úterý letěli se společností Qantas z Londýna do Sydney. Letadlo, které mířilo na mezipřistání v Singapuru, bylo ve vzduchu něco málo přes tři hodiny, když se nad Černým mořem náhle otočilo a přistálo v tureckém Istanbulu, píše web Daily Mail.

Podle mluvčí společnosti byla trasa změněna poté, co se jednomu z pasažérů udělalo špatně a vyžadoval "okamžitou lékařskou péči". Přestože mu posádka poskytla první pomoc, lékař doporučil nouzové přistání.

Ostatní cestující však museli zůstat v letadle, ve kterém bez tekoucí vody strávili dvě a půl hodiny, píše portál Mirror. Ti později dodali, že klimatizace na palubě fungovala "jen velmi slabě", a teplota v letadle tak postupně stoupala.  

[chooze:article;value:570132]

"Pracujeme na tom, abychom vás dostali do vzduchu co nejdříve. Ale vzhledem k tomu, že v Istanbulu obvykle nepřistáváme, bude to chvíli trvat. Zůstaneme však na palubě, abychom mohli odletět, hned jak dostaneme povolení," informovala společnost znepokojené pasažéry. 

"Samozřejmě že měl každý s sebou svačiny a tak dále. Ale s tím, že tam budeme o dvě a půl hodiny navíc, nikdo z nás nepočítal," svěřil se jeden z cestujících. Letadlo nakonec z Istanbulu odletělo a úspěšně přistálo v Singapuru a potom i v Sydney.

​Pražské letiště před pár týdny kolabovalo. Podívejte se na reportáž TV Nova (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.