ANO v Karlových Varech vypovědělo koaliční smlouvu se SPOLU. Vadí mu korupce

Koaliční smlouva hnutí ANO, Karlovaráků a koalice SPOLU má skončit po uplynutí tříměsíční výpovědní lhůty, tedy na konci listopadu. Hnutí ANO bude s Karlovaráky prý dál spolupracovat. I bez koalice SPOLU totiž budou mít dohromady v zastupitelstvu většinu. ODS s ukončením smlouvy nesouhlasí.

"V době, kdy vzniklo toto usnesení, které ukládá karlovarské organizaci zahájit kroky k ukončení koaliční smlouvy, již byl Petr Bursík po rezignaci a s pozastaveným členstvím," prohlásil krajský předseda ODS Jiří Vaněček.

[chooze:article;value:569239]

"Hnutí ANO se rozhodlo vypovědět stávající koaliční smlouvu, zejména z toho důvodu, že obvinění vznesené vůči radnímu Petru Bursíkovi souvisí s jeho výkonnou funkcí ve vedení města," vzkázala primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Petr Bursík proti svému obvinění prý podal stížnost. Zakázka, kterou policie prošetřuje, podle něj byla totiž zadána před tím, než začal řídit odbor, který za ni zodpovídal.

"V době učinění objednávky na zajištění sanačních prací u společnosti ROCKNET jsem nebyl 'panem náměstkem', byl jsem pouze členem Rady města Karlovy Vary, který Odbor technický ve své gesci neměl, a Odbor technický jsem tedy v rozhodné době ani neřídil ani neúkoloval," uvedl Bursík.

[chooze:article;value:569782]

Kriminalisté v kauze údajných machinací s veřejnými zakázkami v hodnotě milionů korun obvinili 14 lidí a pět firem. Většina z nich je z Ústeckého kraje.

Mezi trestně stíhanými je také primátor Chomutova Marek Hrabáč z hnutí ANO nebo dnes už bývalý ředitel správy a údržby silnic Ústeckého kraje Libor Tačner.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.