Ústí and Labem bojuje s problémovými obyvateli. Odkoupilo už několik domů

Přímo za lidmi, kteří si v garážích uprostřed černé skládky v Předlicích mezi hromadami odpadků našli útočiště, chodí úřednicí a nabízejí jim pomoc. Většinou ale marně.

"To, že by přišli, že tady ve městě chtějí zůstat a chtějí pomoct s tím napravit svojí životní situaci, například bydlení, popřípadě dávky nebo pomoct sehnat práci, tak to je velmi minimální," uvedla Lenka Jaremová, vedoucí sociálního odboru na magistrátu v Ústí nad Labem.

Vedení města musí dohledávat majitele garáží, aby je mohlo postupně strhnout. "Po těch zbouraných garážích se plánuje buď zelená louka, popřípadě, že by se zde udělala nějaká parková úprava," řekl Michal Mohr (SPD), náměstek primátora Ústí nad Labem.

[chooze:article;value:570191]

V jiné části sídliště už město odkoupilo několik činžovních domů, aby mělo kontrolu nad jejich obyvateli. "V září máme přejímat ty baráky a do konce roku tam ti lidé, kteří tam bydlí, budou. Dostanou na to smlouvu a do konce roku se uvidí, kteří lidé jsou slušní, normální, dodržují pravidla a ti samozřejmě budou moct zůstat," vysvětlil Mohr.

Odkupovat byty nebo celé domy plánuje magistrát i v dalších problémových lokalitách města.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.