VIDEO: Motorkář hazardem překvapil i policii. Jel dvoustovkou s dítětem za zády

"V minulých dnech si dálniční hlídka z Ivanovic na Hané poblíž Vyškova povšimla rychle jedoucího motocyklu, kterému následně naměřila přes dvě stě kilometrů v hodině," informoval v sobotní tiskové zprávě policejní mluvčí Petr Vala. Velkou rychlostí navíc řidič neohrozil pouze sám sebe. 

"K překvapení policistů bylo zjištění, že během riskantní jízdy měl řidič za sebou jako spolujezdce svého nezletilého příbuzného," prozradil Vala. Jako vysvětlení hlídce muž sdělil, že chtěl chlapci zpestřit den. 

"Nakonec ani motocyklista na tento den zřejmě dlouho nezapomene. Za překročení rychlosti mimo obec o 50 km/h a více mu hrozí až pětadvacetitisícová pokuta, šestibodové ohodnocení a až osmnáctiměsíční zákaz řízení," objasnil mluvčí. 

[chooze:article;value:569795]

Policisté připomínají, že v podobné rychlosti by případná nehoda měla pro oba pasažéry motorky fatální následky. Jenom v Jihomoravském kraji od začátku roku evidují 289 dopravních nehod s motocykly. Zemřelo při nich sedm lidí. Mluvčí v této souvislosti dodává, že dvě třetiny těchto nehod byly zaviněné samotnými motorkáři. 

"Motocyklisté by si měli uvědomit, že patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu. Případný střet s vozidlem nebo pevnou překážkou končí ve valné většině těžkými zraněními, nebo dokonce smrtí," zdůraznil Vala. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.