Rodina se vracela z Tenerife domů. Otec na letišti zemřel

Třiapadesátiletý Andrew Haxton, otec sedmi dětí ze Skotska, strávil s rodinou týdenní dovolenou na ostrově Tenerife. Když se ale měli v pondělí vrátit zpět do své domoviny, náhle se mu podle deníku Mirror zastavilo srdce.

"Můj strýc a teta se rozhodli s několika svými dětmi vyrazit za sluníčkem, aby si odpočali. Měli se tam skvěle. Když ale na letišti čekali na let domů, najednou se mu udělalo velice špatně," řekl webu Daily Record 39letý synovec zemřelého, Michael.

Pro Andrewa rychle přijela sanitka, která jej převezla do nemocnice. Lékaři mu už ale nedokázali pomoci a krátce po příjezdu do zdravotnického zařízení ho prohlásili za mrtvého.

[chooze:article;value:569167]

"Zdál se plný energie, šťastný. A najednou byl pryč. Na snímcích pořízených jen několik dní před smrtí vypadal skvěle – byl opálený a přímo zářil, vypadal zdravě. Celá ta věc nám způsobila obrovský šok a stále se to snažíme zpracovat. Hluboce nás to zasáhlo," tvrdí Michael.

Smrtí Andrewa ale problémy jeho rodiny neskončily. Ta totiž musí zaplatit za převoz těla, který může stát až 20 tisíc liber, tedy skoro 600 tisíc korun. Andrewovi blízcí proto založili sbírku, která má rodině s tímto problémem pomoci.

"Bude drahé, převézt ho domů. Bude také nutné pokrýt náklady na jeho pohřeb. Teta zůstala na děti sama, takže peníze půjdou i na to, aby se jim pomohlo finančně," vysvětlil Michael. "Byli spolu tak šťastní, těžce ji to zasáhlo," dodal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.