Touha po slávě se indickému youtuberovi nevyplatila. Uvařil páva a skončil v base

"Tradiční recept na paví karí" měl sice obrovský počet zhlédnutí a stal se virálním, youtuberovi ze státu Telangána na jihovýchodě země však přinesl slávu v jiné podobě, než si představoval, uvedl deník Times of India.

Video vzbudilo poprask nejen mezi milovníky zvířat. Páv indický je totiž přísně chráněný, je indickým národním ptákem a má velký význam v hinduistickém náboženství. Nesmí se nejen lovit, ale je i zakázáno mu ubližovat. Blesková reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

https://x.com/NewsMeter_In/status/1822585428572069959

Policisté Kodama Pranaye Kumara v pondělí zadrželi a prohledali mu dům. Soud do dvou týdnů rozhodne, zda bude poslán do vazby, nebo propuštěn na kauci. Za zabití páva mu hrozní až sedmileté vězení, informoval list Mashable.

První důkaz, že Kumar uvařil a jedl skutečně páva, získali strážci zákona z videí v jeho mobilu. Pro jistotu však zajistili i zbytek karí a poslali maso do laboratoře na forenzní expertízu.

Vyšetřovatelé rovněž zjišťují, jak muž ke chráněnému zvířeti přišel.

Úřady hodlají z incidentu udělal exemplární případ, který by měl odradit všechny, kteří se podobným způsobem chtějí na sociálních sítích zviditelnit. Video bylo z Kumarova kanálu již odstraněno.

Hrozivé týrání zvířat u Prahy. Správce obory měl chytat a střílet kočky (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.