Neštěstí při sledování meteorického roje. Ženu přejelo vlastní auto

Romantický večer se pro pár ze severního Německa proměnil ve velmi nepříjemný zážitek. Při sledování meteorického roje Perseidy se totiž 24letá žena vážně zranila. Neštěstí se podle deníku Bild odehrálo v pondělí nad ránem v obci Neversdorf ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko.

Pár měl podle portálu TAG24 vyrazit sledovat "padající hvězdy" kousek za obec. Auto zaparkovali u polní cesty nedaleko rybníka a na přilehlém svahu si rozložili deku. Po chvíli se ale auto náhle rozjelo. Proč k tomu došlo, nyní zjišťuje policie. Je ale možné, že při parkování zapomněli na ruční brzdu.

[chooze:article;value:568972]

Muž se měl pokoušet auto zastavit, přes veškerou snahu se mu to ale nepodařilo a vůz následně ženu přejel. Šokovaný mladík proto na místo zavolal záchranáře, kteří na místo přiletěli vrtulníkem. Ženu měli nejdříve resuscitovat a až poté ji s pomocí hasičů zpod auta vyprostili. Do nemocnice žena zamířila ve velmi vážném stavu.

Perseidy jsou jedním z nejsilnějších meteorických rojů viditelných ze Země. Nejvíce meteorů by podle deníku Guardian mělo být vidět v noci z pondělí na úterý. Dobře viditelné by ale měly být také v následujících dnech.

Oblohu nad Českem v noci na pondělí ozvláštnil nejen meteorický roj, ale i polární záře: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.