Rodinná tragédie. Před zraky rodičů se v Labi utopila desetiletá dcera

Desetiletá dívka se utopila ve čtvrtek odpoledne v Labi. Vyděšení rodiče, kteří ji ztratili z dohledu, přivolali pomoc, když se jim dcera ztratila z dohledu okolo třetí hodiny odpoledne. Tragédie se odehrála na okraji Hamburku v Německu.

Na místo vyjeli hasiči, policisté i záchranáři, kteří nasadil do hledání pět člunů, potápěče i policejní vrtulník. Zhruba 60 hasičů prohledávalo pobřeží řeky. Později pak rozšířili oblast pátrání kvůli proudu veletoku, píše portál Bild.

[chooze:article;value:565880]

​Pátrání ale bohužel nebylo úspěšné. Dívku ani její tělo se nalézt nepodařilo a v devět večer pátrání odvolali. "Bohužel jsme ji nenašli. Labe může být občas velmi zrádné," uvedla podle portálu Tagesspiegel policejní mluvčí.

V záchranných pracích záchranáři v pátek nepokračovali. Desetileté děvče prohlásili za mrtvé, a to i přesto, že zpočátku byli optimističtí. Labe totiž bylo relativně studené a v takových podmínkách mohou lidé přežít déle. Rodičům, kteří smrti své dcery přihlíželi, poskytli záchranáři psychologickou pomoc.

Tragédie v pražských Řepích. V plaveckém bazénu se utopil muž (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.