V Praze spadla římsa na chodce, na místě ho zabila

[chooze:gallery;value:36959]

Nehoda se stala krátce po poledni. "Došlo k pádu římsy na tramvajovou zastávku, kde byla zasažena jedna osoba. Instalovali jsme zábrany a zbytek římsy o hmotnosti celkově zhruba 100 kg jsme odstranili pomocí žebříku," řekl TN.cz mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Přibližné místo nehody:

Podle policejního mluvčího Jana Daňka mělo jít o člověka, jenž čekal na tramvajové zastávce na svůj spoj. "Případ si převzali kriminalisté, kteří budou zjišťovat, proč římsa spadla. Mohlo to být vlivem silné bouřky, která v Praze probíhala, ale musíme se zabývat i otázkou, zdali někdo něco nezanedbal při stavbě nebo rekonstrukci této budovy," uvedl.

Podle informací agentury Aktu propadl kusy římsy skrz střechu zastávky, načež muže zasáhl. "Objevovaly se informace, že na zastávce stálo více lidí, podle mých aktuálních informací byl muž na zastávce sám," upřesnil Daněk.

Na místo vyrazila okamžitě posádka záchranářů společně s lékařem a inspektorem. "Asi padesátiletý muž utrpěl velmi vážná poranění. Museli jsme jej resuscitovat, nicméně zranění byla nakonec natolik vážná, že jim podlehl," uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

[chooze:article;value:568561]

Krátce po 14. hodině byl provoz v Lazarské ulici obnoven. "Policisté na místě skončili a ulice je opět průjezdná," uvedl Jan Daněk. Do obvyklých tras se vrátily i tramvaje, které v době nehody jely odklonem přes Karlovo náměstí, Palackého náměstí a Myslíkovu.

Budova patří zdravotní pojišťovně

Objekt podle katastru nemovitostí patří dceřiné společnosti pojišťovny VZP, PVZP servis s.r.o. "Při prudkém přívalovém dešti a silném větru bohužel došlo k nešťastné události. I přesto, že je budova nově zrekonstruovaná a řádně udržovaná, došlo k pádu stavební součásti před budovu," uvedl mluvčí společnosti Vlastimil Sršeň.

"Pád bohužel zapříčinil obrovskou lidskou tragédii, kdy jeho následkem došlo k úmrtí. Vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým, z neštěstí jsme lidsky otřeseni. Naše společnost samozřejmě poskytuje plnou součinnost složkám integrovaného záchranného systému," dodal Sršeň.

PVZP svou pobočku v Lazarské ulici uzavřela. "Z důvodu mimořádné události je pobočka uzavřena do odvolání," uvedla společnost na svých internetových stránkách. "V současné době probíhá šetření události, kvůli kterému nebudeme poskytovat žádné další informace," doplnil pro TN.cz Vlastimil Sršeň.

První záběry z místa:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.