V žádném případě, řekl by Jurečka, kdyby po volbách chtěli, ať je ministrem práce

[chooze:gallery;value:36930]

Jako pokrmy, kterými Jurečka oslní diváky, si zvolil grilované maso a burgery. Doma prý často nevaří, ale když už, soustředí se na podobná jídla. "Ona to ocení a já musím říct, že mě to baví," odpověděl, co na jeho občasné vaření říká manželka. "Je tam prostor pro kreativitu. Vždycky je to něčím inovativní, zkouším při nakládání i takové věci, jako jsou různé typy alkoholu," dodal.

"Chystám se maximálně do lánu," popsal své prázdninové plány. "Pro mě je jeden z největších relaxů, mít tu možnost, jet poté, co člověk vypadne z té práce politické, domů a mít čas na tu práci o žních, vzít tam děti," přiblížil. Je údajně příznivcem dětské práce, vtipkoval.

[chooze:article;value:565268]

Při vaření ale mluvil i o politice a prozradil, jak vypadalo jeho rozhodování, než se vydal na ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV). "Kdyby se mě někdo zeptal v neděli večer po volbách, jestli budu ministrem na MPSV, tak budu říkat, že v žádném případě nebudu," řekl.

Později ale názor změnil. "V tu dobu se u lidovců řešilo, neměla by naše strana usilovat o rezort, který má hodně co dočinění s rodinou a sociální oblastí, protože v tom máme vysokou kompetenci?" vysvětloval. On pak byl údajně zvolen díky své politické váze a zkušenostem z vlády a koalicí. Jestli by v ministrování na MPSV pokračoval i v dalším období, zatím neví.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.