Čech měl ve Vídni zavraždit dva Slováky. Prý se bál, že ho zabijí oni

Prvního mrtvého Slováka našel jeho kolega 24. července v hotelovém pokoji s vážným poraněním hlavy. Podle informací deníku Heute policisté podezřívali třiatřicetiletého Čecha, na nějž vídeňské státní zastupitelství podalo mezinárodní zatykač.

Muže nakonec dopadla česká policie poblíž místa jeho bydliště. Následně jej úřady vydaly zpět do Rakouska, kde se začátkem srpna podrobil výslechům kriminalistů. K vraždě 29letého muže se přiznal.

[chooze:article;value:562574]

Nebyl to ale jediný zločin, o kterém se Čech rozhovořil. Přiznal totiž i další vraždu, kterou měl spáchat o týden dříve. Čtyřiačtyřicetiletou oběť, pocházející taktéž ze Slovenska, měl dle webu weekend.at surově zbít a následně ji vyhodit z okna. Tato informace byla pro vyšetřovatele novinkou, jelikož si původně mysleli, že se jednalo o nešťastnou náhodu či sebevraždu.

V obou případech měl muž policistům tvrdit, že se cítil svými oběťmi ohrožen. "Oba kolegové z jeho pohledu usilovali o jeho život a on tomu chtěl předejít. Měli prý spolupracovat s mafií," popsal motiv Čecha vyšetřovatel Gerhard Winkler.

[chooze:article;value:564954]

Třiatřicetiletý muž je od pátku ve vídeňské věznici Josefstadt, kde pokračuje v plném doznání. V Rakousku ještě neměl záznam v trestním rejstříku, nicméně v Česku byl již odsouzen za několik násilných trestných činů.

Nyní musí znalci vyhotovit posudek o jeho příčetnosti a nebezpečnosti. Následně zamíří k soudu. V případě uznání viny mu hrozí trest 10 až dvacet let, avšak ve hře je i doživotí.

Muž měl brutálně zavraždit ukrajinskou holčičku. Česká policie ho předala Němcům (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.