Kramný měl vraždu promyšlenou. U soudu jsem ho nepoznala, říká přítelkyně

[chooze:gallery;value:29518]

​Daniela Z. znala Petra a Moniku Kramné dobře. I když se přátelili velmi dlouho, na Petra kvůli vraždě Klárky a Moniky zanevřela. "Můj názor je, že to měl promyšlené dopředu, že něco takového chce udělat. Protože to normální člověk neudělá," řekla v dokumentu Kauza Kramný z produkce Voyo.

Sama musela svědčit u soudu, kam byla předvolána jako hlavní svědek. Setkání s Kramným se ale obávala. "Povím pravdu, já jsem tam nechtěla jít, já jsem se s ním nechtěla střetnout," přiznala.

[chooze:article;value:566725]

​I tak se ale u soudu potkali a na setkání ani po letech nemůže zapomenout. "On měl ten face (obličej anglicky, pozn. red.) úplně jiný na tom soudu. Když jsem ho poznala, tak měl tu tvář takovou laskavou, ale tohle byl tvrďas, který tam seděl," vzpomínala.

To, jak se Kramný změnil, jí zarazilo. Znala ho jako klidného a tichého člověka. U soudu ale jako by seděl někdo cizí. "Byl to úplně jiný Petr. Ještě ten účes byl takový… měl to takové vyholené," vzpomíná si. "Prostě úplně jiný, než jako jsem ho znala," zkonstatovala.

Od smrti Moniky a Klárky Kramných v egyptské Hurghadě uplynulo už 11 let. Vyšetřovatelé tehdy pracovali s verzí, že se otrávily. Soud ale nakonec případ označil za dvojnásobnou vraždu. Petr Kramný si za ni odpykává 28letý trest za mřížemi.

Dokumentární série Kauza Kramný mapuje všechno, co se vraždy týká:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.