SPD sklízí kritiku za brutální kampaň. Hnutí přitvrzuje před volbami

"Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší chirurgové z dovozu" nebo "Vláda vyrábí víc hnoje, než náš dobytek". Taková hesla provází novou kampaň hnutí SPD.

"Já mám pocit, že si lidé a mainstreamová média přestávají uvědomovat, co se v naší zemi děje, a my je tou kampaní chceme vrátit k reálným věcem, ta kampaň neříká nic nepravdivého," domnívá se 1. místopředseda SPD Radim Fiala.

[chooze:article;value:567309]

​Podle odborníků hnutí ve své propagaci přitvrzuje proto, aby se odlišilo. "To, co produkuje SPD na sociálních sítích, tak to je skutečně na hranici. Tomio Okamura po tom, co neuspěl ve volbách do Evropského parlamentu, sám avizoval, že politika SPD bude mnohem radikálnější hlavně proto, aby se odlišil od hnutí ANO," upozorňuje politolog Lukáš Jelínek.

"Blíží se nám další volby, budou už za téměř šest týdnů, a proto i ta kampaň se přiostřuje. Vizuály jsou poměrně děsivé, ale v podstatě vypadají velmi podobně jako třeba titulky některých novin, když vrcholila migrační krize," všímá si odbornice na politický marketing Denisa Hejlová.  

[chooze:article;value:563804]

​Koaliční politici označují kampaň za prostou. Prý je ale nepřekvapila. "Ta kampaň je poměrně jednoduchá, řekl bych, že v první řadě hloupá, inteligentní člověk si to přebere, náš volič je inteligentní a evidentně tato kampaň na něj necílí," říká předseda poslaneckého klubu TOP 09 Jan Jakob.  

Hnutí SPD, které jde do voleb spolu s Trikolorou a uskupením PRO, už při startu kampaně označilo nadcházející volby za referendum o vládě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.