Policisté provedli razii v Ústeckém kraji. Zabavili drogy, peníze i zbraně

Policisté během půl hodiny nasadili želízka čtyřem mužům, nicméně tím jejich práce rozhodně neskončila. "Uskutečnili potřebné prohlídky, zajistili důkazy, provedli řadu výslechů. Nejzávažnějšího jednání se měl dopustit 45letý muž z Mostecka," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ten měl víc než rok zásobovat pervitinem konzumenty na Mostecku i Chomutovsku. U něj doma policisté našli přes 100 gramů této drogy, čtvrt milionů korun v hotovosti a nelegálně drženou zbraň i s dvěma desítkami nábojů. Navíc už za sebou má trestní minulost. Naposledy si odseděl čtyři roky. Tentokrát může ve vězení strávit až deset let. Na verdikt soudu si ale počká ve vazbě.

[chooze:article;value:564201]

"Druhým z obviněných, který si měl přivydělávat prodejem pervitinu, je 43letý muž z Chomutovska," doplnila policejní mluvčí. I on skončil ve vazbě. A obvinění neminulo ani další dva muže z Chomutovska. Ti jsou obvinění například z vydírání, jeden z nich i z podvodu. U druhého policisté našli několik zbraní a přes dvě stovky nábojů – ani on k jejich držení neměl oprávnění.

Obviněným mužům z Chomutovska hrozí čtyři až pět let za mřížemi. I jim ale soud musí nejprve prokázat vinu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.