Vtipálek i představitel vážných rolí. Bolek Polívka slaví narozeniny

V samém centru Brna v Bílém domě na Žerotínově náměstí sídlí Divadlo Bolka Polívky, které založil v roce 1993. Jeho fanoušci byli zvyklí téměř 30 let na jinou, dnes už legendární adresu na Jakubském náměstí. Tamní budova měla ale narušenou statiku, proto se muselo divadlo přestěhovat právě do Bílého domu. Bolek Polívka k tomu sám vtipně říká, že se mu splnil americký sen.

Ostatně vtip, sarkasmus, nadhled a nespoutanost provází Bolka Polívku celý život. Rodák z Vizovic na Zlínsku se už před lety pasoval do role nekorunovaného valašského krále. V divadle i ve filmu ztvárnil bezpočet rolí. Třeba jeho obyčejný vesnický chlapík, který náhle nabyl bohatství ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutentag je asi znám téměř každému.

[chooze:article;value:564732]

​Ale v repertoáru má i vážné role. Například ve filmu Zapomenuté světlo se představil jako vesnický farář, který bojuje za záchranu kostela. Za tuto roli získal Polívka Českého lva. Svůj dramatický talent prokázal třeba i ve filmu Musíme si pomáhat.

Jeho kolegové, a to nejen spolužáci z Janáčkovy akademie múzických umění, mluví v souvislosti s Polívkovým herectvím o fenomenálním talentu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.