Šílená cesta z Turecka. Češi čekali na odlet z Antalye přes deset hodin

S nepříjemnými komplikacemi se musejí potýkat cestující, kteří si koupili letenku na páteční let společnosti Smartwings z turecké Antalye. "Původní odlet dnes v 9:25, nahnali nás do letadla, kde jsme seděli téměř dvě hodiny bez klimatizace v naprosto nedýchatelném prostoru," popsal čtenář TN.cz.

"Poté nám posádka sdělila, že piloti už mají pro dnešek odlítáno a kanadské normy jim nařizují pauzu," pokračoval. "Poslali pro nás prázdné letadlo z Prahy s novou posádkou, která má v Antalyi přistávat až v 18:30. Kdy pak odletí s námi, netušíme," dodal.

[chooze:article;value:566978]

Let s cestujícími odletěl až po více než desíti hodinách čekání ve 20:30. Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufkové byla ale chyba na straně letiště. "Důvodem odložení času odletu linky byla regulace vzdušného prostoru v Antalyi," řekla.

Problémy, které má podle ní letiště dlouhodobě, údajně vedly k tomu, že posádce letadla vypršela bezpečnostní norma, po kterou může být ve službě. "Museli jsme do Antalye dopravit náhradní posádku," uvedla. Že by letělo náhradní letadlo, popřela.

[chooze:article;value:566102]

"Příčina toho je, že provoz je výrazně regulován, a to jak na příletech, kdy musela letadla dlouho čekat ve vzduchu, tak na odletech," vysvětlovala. "Situace v Antalyi je mimo kontrolu leteckých společností," dodala.

Letiště postihl v červenci celosvětový výpadek. Letadla z Prahy nabírala zpoždění (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.