Král Karel udělal velký krok. Může napravit jeho pošramocený vztah s Harrym

[chooze:gallery;value:33751]

​Luxusní byt v hodnotě 154 milionů korun se na newyorském Manhattanu prodal začátkem července. Ačkoliv oficiálním kupcem by měla být kanadská vláda, podle webu Daily Express ho koupil samotný britský král Karel III.

To, že by byt se třemi ložnicemi, čtyřmi koupelnami a výhledem na Central Park britský panovník koupil, však palác popírá. Byt by měl údajně sloužit jako oficiální sídlo kanadského generálního konzula v New Yorku, píše New York Times.

Pokud ale Karel byt skutečně koupil, může to být považováno za velký a vstřícný krok směrem k princi Harrymu a jeho manželce Meghan Marklové. Král by tak prý mohl usilovat o zlepšení pošramocených vztahů, které v královské rodině v posledních letech panují.

[chooze:article;value:566036]

Harry a Meghan se do Spojených států přestěhovali před čtyřmi lety a vychovávají tam své dvě děti – pětiletého Archieho a tříletou Lilibet. Jak připomíná britský Mirror, Karel se už několikrát nechal slyšet, že mu jeho vnoučata velmi chybí. Vídá je totiž jen prostřednictvím občasných videohovorů.

Dokonce prý už uvažoval o tom, že za nimi do Ameriky sám přiletí. "Karel mluvil o tom, že by v budoucnu do Spojených států skutečně odletěl. Zoufale chce svá vnoučata vidět a představa, že si ho Archie a Lilibet nebudou pamatovat jako vřelého přátelského dědečka, ho děsí," řekl královský expert Tom Quinn.

Králi Karlovi chybí "americká" vnoučata. Chtěl by kvůli nim urovnat vztahy s princem Harrym (05/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.