Rozhodnutí, které od nemocné Kate nikdo nečekal. Prsty v tom má William

[chooze:gallery;value:22194]

Duševní zdraví je jedním z témat, o které se Kate s Williamem dlouhodobě zajímají. Rozhodli se proto spustit nový projekt, který mají navíc sami financovat. Zprávu přinesl magazín Hello! s odvoláním na Kensingtonský palác.

Ačkoliv žádné podrobnější informace o projektu palác neuvolnil, potvrdil, že Kate i William jsou z něj "velmi nadšení". Spuštěn by měl být během následujících měsíců, nejpozději do konce letošního roku.

"Je načase, aby se duševní zdraví začalo normalizovat, je stejně důležité jako to fyzické. Neměli bychom se za to stydět. Když si o tom promluvíte s přítelem nebo členem rodiny, může udělat velký rozdíl," řekl už dříve William.

[chooze:article;value:566120]

Oznámení o novém projektu by mohlo také naznačovat, že zdravotní stav Kate, která se léčí s rakovinou, se postupně zlepšuje. Jak připomíná web People, princezna začátkem roku odložila své pracovní povinnosti na druhou kolej a plně se soustředí na své zotavení.

K těm se částečně vrátila v červnu, kdy se zúčastnila ceremoniálu Trooping the Colour, a poprvé po několika měsících se tak objevila na veřejnosti. V polovině července se pak ukázala na mužském finále tenisového Wimbledonu.

Princezna Kate se před pár dny znovu ukázala na veřejnosti. Rakovině navzdory rozdávala úsměvy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.