Muž zaútočil na turisty v chorvatském letovisku. Den předtím ho pustili z vězení

Muž vyzbrojený nožem přepadl podle portálu Danas v sobotu po poledni pobočku turistické agentury ve Splitu. Měl vyhrožovat zaměstnankyni kanceláře, požadovat po ní peníze, a nakonec ji podle webu 24SATA obrat o peněženku s 130 eury.

To se ale nelíbilo dvěma zahraničním turistům, kteří se mu postavili do cesty. Následovala potyčka, při které muž oba turisty povalil, jednoho z nich udeřil a z místa utekl.

[chooze:article;value:565907]

Na stopu se mu proto vydali chorvatští policisté. Pro ně pravděpodobný útočník nebyl neznámý. Už v minulosti podle nich totiž spáchal několik závažných trestných činů. Pobyl si ve vězení a propustili ho jen o den dříve, než se měl s nožem vydat do agentury.

Osmadvacetiletého podezřelého policisté po rozsáhlém pátrání nakonec ještě ten den dopadli. Zjistili, že ještě před loupeží se měl pokusit vykrást tamní ubytovnu. Musel z ní ale utéct ještě dříve, než z ní něco stačil odnést.

Podle chorvatských strážců zákona je nyní obviněný z trestných činů loupež, krádež a poškození cizí věci. Na soud si přitom počká ve vazbě.

Otestovali jsme za Vás chorvatské kempy. Připlatíte si za auto i za psa:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.