Dramatický porod na Klatovsku. Miminko chtělo rychle na svět, porodnici nestihli

Výjezdová skupina přijela v neděli s lékařem a záchranáři k porodu kousek od Sušice. "Po příjezdu na místo a po vyšetření maminky vše nasvědčovalo tomu, že miminko dnes na svět přijde, ale pro dojetí do porodnice je ještě dost času. Jak už tomu bývá, situace se trochu změnila," popsali záchranáři na facebooku.

Při cestě do porodnice totiž miminko ukázalo, že se mu chce na svět rychle. "Během jízdy maminka měla kontrakce ve stále kratších intervalech a dítko tak všem přítomným dalo najevo, že už chce koukat na svět spolu s mámou. U jedné z obcí na Sušicku ve směru porodnice nebylo na co čekat a o příchod nového života se naše posádky musely postarat přímo v sanitním voze," uvedli záchranáři.

[chooze:article;value:558493]

Zdravé miminko přišlo za asistence záchranářů na svět během pár minut. Do nemocnice tak maminka dorazila už s dítětem v náručí.

"Přejeme miminku i mamince jen to nejkrásnější, co je společně může na tomto světě potkat. Doufáme, že bude jednou v příběhu maminka malému dítku popisovat, kde se narodilo, a věříme, že se tento originální den uhnízdil v její paměti jako den plný radosti a štěstí, stejně jako našim výjezdovým skupinám," vzkázali záchranáři. "Maminka byla moc statečná a vše zvládla na jedničku," dodali.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.