Sem už se nepodíváte. Oblíbené chorvatské místo krachuje

Majitel Motelu Plitvice Zagreb Hrvoje Bilić podal k obchodnímu soudu v Záhřebu návrh na konkurz, píše chorvatský Dnevnik. Jako důvody uvedl neschopnost dodržovat své závazky a nemožnost pokračovat v podnikání na dálničním odpočívadle. Odvolával se ale i na nedostatek pracovníků.

V posledních letech prý navíc motel prodělal 11,93 milionu euro, tedy více než 302 milionů korun. Návrh na zahájení konkurzu byl podle portálu Poslovni dnevnik podán poté, co byla zahájena výstavba záhřebského odpočívadla na dálnici A3.

Ta se momentálně nachází ve své první fázi. V rámci druhé fáze se ale podle chorvatských médií počítá i s tím, že oblíbený motel bude srovnán se zemí. Místo něj má vyrůst čerpací stanice.

[chooze:article;value:564224]

Ubytování v něm už si tak nekoupíte. "Litujeme, ale toto ubytování na naší stránce momentálně nepřijímá rezervace," uvádí na svých stránkách agentura Booking.com.

Motel Plitvice byl postaven v letech 1983 a 1984. Podle odborníků je jedním z nejreprezentativnějších příkladů jugoslávského designu 80. let minulého století.

Otestovali jsme za vás chorvatské kempy. Připlatíte si za auto i za psa:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.