V hotelu v Bangkoku našli těla šesti turistů. Zřejmě se otrávili, tvrdí policie

Podle šéfa bangkocké policie generálporučíka Thiti Sangsawanga šlo o šest Vietnamců, z nichž dva měli americké pasy. Policista dodal, že se jednalo o tři muže a tři ženy. Stanice ABC News s odkazem na svůj zdroj obeznámený s vyšetřováním uvedla, že mrtví měli pěnu u úst.

Všechny oběti bydlely v pětihvězdičkovém hotelu Grand Hyatt Erawan, kde měly rezervované pokoje. Hotel s více než 350 pokoji se nachází v oblíbené turistické čtvrti thajského hlavního města, která je známá luxusními obchody a restauracemi. Vyšetřovatelé zjistili, že k této šestici patřil ještě jeden člověk uvedený v rezervaci, po kterém policie stále pátrá.

[chooze:article;value:545631]

Těla objevily uklízečky. Šéf policie upřesnil, že podle vyšetřovatelů nebyly na tělech obětí zjištěny žádné známky zápasu a pokoj byl zamčený zevnitř.

Podle jeho slov bylo v pokoji nalezeno jídlo, které si hosté předtím objednali u hotelové služby a které zůstalo nesnědené, ale nápoje byly vypité. Příčinu smrti Thiti Sangsawanga nepotvrdil, ale uvedl, že zemřeli asi 24 hodin před tím, než na místo dorazila policie. Tu zavolal personál hotelu.

https://twitter.com/Reuters/status/1813370532147994798

Tiskové konference v hotelu se zúčastnil také premiér Srettha Thavisin, který později novinářům řekl, že nešlo o loupež ani o náhodné přepadení a že incident by neměl ovlivnit místní turismus, který je pro Thajsko velmi lukrativním zdrojem příjmů.

Agentura Reuters připomněla, že cestovní ruch je pro druhou největší ekonomiku jihovýchodní Asie klíčový, přičemž vláda očekává, že po 28 milionech zahraničních návštěvníků, kteří zemi navštívili v roce 2023, jich letos přijede 35 milionů a utratí zde téměř 34 miliard dolarů.

Premiér Srettha dále uvedl, že policisté pracují s verzí, že oběti požily něco, co je zabilo. Přesnou příčinu jejich smrti však určí až nařízená pitva. "Rodinám vyjadřujeme upřímnou soustrast. Situaci pozorně sledujeme a jsme připraveni jim poskytnout konzulární pomoc," uvedl Miller.

Poslední incident v této luxusní čtvrti se stal loni v říjnu, kdy při přestřelce zahynuli dva cizinci. Vláda pak zesílila bezpečnostních opatření zejména na turisticky oblíbených místech.

Čtrnáctiletý chlapec střílel v obchodním centru v Bangkoku. Zabil dva lidi (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.