Okolnosti smrti herce Heribana mohly být jiné. Do případu se vložila inspekce

[chooze:gallery;value:31866]

Smrt oblíbeného herce Daniela Heribana byla nečekaná. Představitel obhájce v seriálu Metoda Markovič: Hojer si během natáčení v Praze stěžoval na velké bolesti zad. Po návratu domů se ale problémy stupňovaly, a tak se rozhodl vyhledat lékaře. Nedokázal ale dojít do nemocnice a potřeboval pomoc záchranářů. Po několika vyšetřeních lékař nic závažného nenašel a poslal Heribana domů. Ten druhý den ráno zemřel. Verdikt zněl, že důvodem byla akutní disekce aorty.

Krátce poté se objevily pochybnosti o správném lékařském postupu, a tak zdravotní inspekce začala případ prošetřovat. Slovenský Úřad pro dohled nad zdravotní péčí měl podezření, že lékaři, které navštívil, nepostupovali správně. Podle portálu pluska.sk proto zahájil úřad vyšetřování z vlastní iniciativy.

[chooze:article;value:537526]

"Výkon dohledu v daném případu Úřad pro dohled na zdravotní péčí ukončil v souladu s platnou legislativou. Vzhledem k jednoznačnému požadavku rodinných příslušníků p. Heribana nebude úřad o případu poskytovat bližší informace," uvedla TN.cz mluvčí úřadu Monika Beťková.

Webu pluska.sk ale důvěryhodný zdroj sdělil více podrobností. "Během lékařské péče údajně nikdo nepochybil a vyhodnotili to tak, že pacient prostě zemřel," svěřil zdroj zmíněnému portálu.

Herec Daniel Heriban zemřel loni v květnu v obci Svätý Jur u Bratislavy. Jeho zřejmě nejznámější rolí byl Ďuro Brmbalík v komediálním seriálu Horná Dolná. Hrál ale také v seriálech Červené pásky a Hnízdo a ve filmech Sviňa či Únos. Významnou roli měl i ve filmu Muž, který stál v cestě, na kterém se podílela i televize Nova. Heriban se věnoval i hudbě a svou tvorbu zaměřil především na dětské posluchače. 

Zůstali po něm manželka Kamila, se kterou měl dva syny, a také nejstarší syn z předchozího vztahu. Heribanová si své soukromí od smrti muže přísně střežila, teď ale pro web markiza.sk po delší době promluvila. Mimo jiné prozradila, že rodina poprvé od smrti herce vyrazí na dovolenou.   

Hereckou scénou otřásla smutná zpráva. Zemřel oblíbený herec Dano Heriban (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.