Opilý cyklista se v Pardubicích srazil s kamionem. Ten si toho ani nevšiml

Říká se, že opilci mají štěstí, a asi na tom něco bude. Cyklista v Pardubicích škrtl řídítky o blatník a zázrak spočívá v tom, že nespadl pod obrovská kola. "Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění," řekla mluvčí pardubické policie Andrea Muzikantová.

Když mají dýchnout, opilci většinou policisty zasypou miliony připomínek, ale jeden se k tomu postavil jako chlap. Zpříma a rázně. A nafoukal tři promile, v takovém stavu už lidé často ztrácejí vědomí a srdce jim bije nepravidelně.

Cyklistovi ve správním řízení hrozí sankce až 50 tisíc korun. Řidič kamionu si nehody ani nevšiml a když ho policisté dojeli, zjistili, že nedodržuje pravidelné přestávky. I jemu hrozí pokuta, a to 15 tisíc korun.

[chooze:article;value:564699]

​K pěti tisícům nehod ročně se u nás přimotají cyklisté, třetina přitom není střízlivá. "Od roku 2010 neustále je totožná úroveň počtu podílu alkoholu na dopravních nehodách cyklistů, je 30procentní a nesnižuje se," upozornil mluvčí ÚAMK Igor Sirota.

Červenec a srpen jsou nejrizikovějšími měsíci, pokud jde o počet dopravních nehod na českých silnicích. Dá se očekávat, že nárůst u cyklistů je ještě vyšší, lze hovořit o 20procentním nárůstu.

U čtyřech případů z deseti se cyklista vybourá sám. K těžkým nehodám přispívá i to, že dospělí Češi si nezvykli nosit helmy. Podle odhadů jí má na hlavě jen polovina.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.