Při útoku na Trumpa zemřel táta dvou dětí (†50). Rodinu kryl vlastním tělem

Jedna z kulek vystřelená na exprezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa zasáhla 50letého hasiče Coreyho Comperatora. Ten byl podle CNN Trumpovým podporovatelem a na mítinku v Pensylvánii, kde se útok odehrál, seděl jen kousek od něj. Když zazněly výstřely, muž neváhal a vlastním tělem zakryl svou rodinu.

"Na Trumpově shromáždění v Pensylvánii přišel o život můj bratr Corey Comperatore. Nenávist k jednomu člověku připravila o život člověka, kterého jsme měli nejraději. Byl to hrdina, který chránil své dcery. Jeho žena a dívky právě prožily něco nemyslitelného a nepředstavitelného," sdělila jeho sestra Dawn Comperatore Schaferová.

[chooze:article;value:564806]

​Hororovou situaci popsala i jeho dcera Allyson. Otec ji i její matku rychle svalil na zem. "Chránil mě svým tělem před kulkou, která na nás letěla," citoval ji deník The Guardian. "Byl to ten nejlepší táta, jakého si může holka přát. Miloval svou rodinu. Miloval nás tolik, že nás ochránil před opravdovou kulkou. Nechci nic víc než plakat a říct mu, že děkuju. Nechci nic víc než se probudit a zjistit, že tohle není realita," dodala.

Útok na Trumpa se odehrál v sobotu odpoledne tamního času při exprezidentově projevu. Jedna z ran ho měla zasáhnout do ucha. Jiná zranění Trump neutrpěl. Střelcem měl být 20letý Thomas Matthew Crooks, který se ukrýval na střeše nedaleké budovy. Krátce po útoku ho zlikvidovali agenti, kteří dohlíželi na bezpečnost akce.

Světové špičky odsoudily atentát na Trumpa. Biden mu popřál brzké uzdravení:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.