Kroupy lidem poničily auta. Škodám se přitom dá zabránit

Paní Lukešová se v krupobití vydala zachránit své auto. Sama skončila zraněná, její auto je zničené a pojištěné proti kroupám není. "Měla jsem modřiny a šlo to i do krve," popsala.

Hned ráno vyrazila do obchodu, aby byla na příští krupobití lépe připravená. Jednou z alternativních možností, jak ochránit své auto proti kroupám, jsou speciální plachty. Paní Lukešovou vyšla zhruba na 2 500 korun. "Určitě to napáchá míň škody, než kdyby nebyla vůbec," poznamenala.

Technici pojišťoven v Hodkovicích nad Mohelkou od rána likvidovali desítky nahlášených škodních událostí. Opravné hobby sady profesionálové lidem spíš nedoporučují. 

[chooze:article;value:562921]

"S tím můžeme vytáhnout jednu nebo dvě promáčkliny. Ale když jich máte 100 nebo 200, je velmi obtížné to stáhnout," vysvětlil technik Roland Vereš. "Vyrovnávání bez poškození laku je řemeslo. Je to metoda, kterou se člověk léta učí a učí se ji celý život," dodal Ondřej Coufal ze společnosti Karosář.cz.

Je také dobré si dopředu ověřit, do jaké částky máte auto proti kroupám pojištěné, protože třeba velké opravy mohou vyjít i na 200 000 korun.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.