D1 blokuje hromadná nehoda. Dálnici přebíhal chodec

[chooze:gallery;value:36525]

​V úterý v 6:20 se stala hromadná dopravní nehoda na dálnici D1 za Průhonicemi na úrovni benzínových pump mezi čtvrtým a pátým kilometrem. "Podle prvotních zjištění přebíhal muž dálnici a srazilo ho vozidlo. Následně přeletěl do protisměru, kde se kvůli tomu srazila další auta," popsala policie na síti X

"Chodec bohužel svým zraněním na místě podlehl. Na místě jsou další tři zraněné osoby," uvedli záchranáři. V nemocnici nakonec skončil muž a žena ve věku okolo 60 let. "Oba při vědomí s poraněním hrudníku," doplnili záchranáři.

[chooze:article;value:563785]

​Podle hasičů celkem havarovalo pět osobních automobilů a kamion. "Doprava ve směru na Brno je plynulá. Ve směru do Prahy je dálnice uzavřená a objíždí se přes benzínovou stanici," informovali policisté.

Kolony sahají až za sjezd na Říčany. Dopravní omezení by měla trvat do 10:10.

Přibližné místo nehody:

"Na místě jsou také kriminalisté, jelikož pracujeme s informací, že muž přebíhal dálnici, protože utíkal od provedeného vloupání do vozidla na parkovišti," dodali policisté k okolnostem nehody.

Dopravní nehoda na klíčové dopravní tepně v ranní špičce komplikuje už tak komplikovanou dopravní situaci v Praze. O víkendu začala rekonstrukce přibližně tříkilometrového úseku mezi sjezdem na Slivenec a severním portálem Lochkovského tunelu. Zároveň se stále opravuje Barrandovský most, který při komplikacích na okruhu slouží jako objízdná trasa.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.