Chorvatské pláže jsou rájem českých turistů. Pobyt se tam ale může prodražit

Slunečné pláže, pobřežní promenády a šumění vln – tak znají Češi Makarskou. Moře je průzračné, teplé a turisté si ho pochvalují. "Je tu krásně, příjemní lidé, voda super," nechal se slyšet jeden z nich. "Je tu pohoda. Plaveme, šnorchlujeme," pochvaluje si oblíbenou destinaci další turistka.

Počasí turistům ve čtvrtek přálo. Bylo teplo, slunečno, ve stínu až 30 stupňů Celsia. Opalovací krémy mizely rychlostí blesku. Lepší je ale dovézt si je z domova. U Jadranu jsou totiž výrazně dražší.

Lehátka vyjdou asi na 250 korun na den, za slunečník si připlatíte stovku. Nechybí ani sportoviště, půjčit si lze i míč. Co nemáte, je možné si koupit. Například nafukovací lehátko v obchodě na pláži stálo v přepočtu přibližně 250 korun.

[chooze:article;value:563379]

Na městských plážích jsou převlékárny a sprchy. Někde za ně chtějí asi 15 korun, třeba v letovisku Baška Voda. Pláže jsou tam především oblázkové. A pokud preferujete písčité pláže, můžete vyrazit do Omiše.

Restaurace jsou přímo u pláží, levněji se ale najíte u stánků. Jídlo se dá koupit také od plážových prodejců. Za kukuřici chtěl jeden z nich v přepočtu 100 korun. Zmrzlina pak u stánku vyjde na asi 55 korun.

Na pláž se dá většinou bez problému dojít pěšky. Ti, kteří se potřebují přiblížit autem, ale za parkování zaplatí přibližně 70 až 80 korun.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.