Problémy na letištích mění zvyky lidí. Létají raději jen s příručním zavazadlem

Cestovat pouze s příručním zavazadlem je prý v dnešní době pro řadu lidí čím dál komfortnější. "Já i na Kubu lítám jenom s příručním zavazadlem, vejde se mi tam všechno," říkají někteří turisté. "Jezdím jenom s batůžkem, je to levnější, vejde se mi tam všechno," souhlasil další.

Cestování pouze s příručním zavazadlem už dávno nevyužívají pouze jedinci, ale i rodiny s dětmi. "Cestujeme jenom s příručními zavazadly, aby se nám neztratily, abychom nemuseli čekat a aby nás to nezdržovalo. Máme dva příručáky po čtyři lidi, takže úplně v pohodě, jezdíme tak i s dětmi," popsala rodina.

Problémy s odbavováním zavazadel na letištích se množí a lidé se bojí, že o své věci přijdou nebo na ně budou muset dlouho čekat. I díky tomu se nejspíš stane cestování pouze s příručním zavazadlem oblíbenější.

[chooze:article;value:562144]

"Ten trend zaznamenáváme. Nemáme aktuální čísla, ale předpokládáme, že po nějakou dobu bude tenhle trend navýšený," řekl předseda představnestva Letiště Praha Jiří Pos. "Myslím si, že po těch strastech, které v tuhle chvíli prožíváme a se kterými se setkáváme nejenom na pražském letišti, ale i na jiných letištích, se může stát, že do budoucna si lidé řeknou, že je jednodušší letět jenom s příručním zavazadlem," místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež.

"Chtějí si užít dovolenou bez komplikací. To je vede k tomu, aby si neodbavovali zavazadla a vzali si příruční zavazadlo," potvrdila Kateřina Chaloupková, ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Jediný problém při cestách s příručním zavazadlem je podle cestovek to, že lidé nevědí, s čím cestovat mohou a co je naopak zakázané. Do letadla si můžete vzít například elektroniku, léky, tekutiny, aerosoly a gely v nádobách do 100 ml. Naopak nesmíte mít u sebe tekutiny nad 100 ml, nože, nůžky, zbraně a hořlavé látky. Kanceláře tak apelují na cestující, aby si řádně nastudovali, co si na palubu letadla mohou vzít a zbytečně tak nepřicházeli o své věci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.