Utrpení Čechů na letišti. Rodina s malou vnučkou neví, co s nimi bude

Po příjemném týdnu u tureckého pobřeží vyrazila rodina Paštykových, dědeček, babička a sedmiletá vnučka, zpět do Česka. Cesta začala už v sobotu o půl desáté večer. V plánu bylo dorazit v neděli brzy ráno, paní Paštykovou čekala v pondělí práce.

Jenomže víkendové problémy v letecké dopravě na ně tvrdě dopadly. Na letiště v Antalyi se ještě dostali v pohodě, tam však ale začaly obtíže. "Ve 4:48 mi rodiče volali, že vůbec neví, kdy odletí. Jednou jim bylo řečeno, že zpoždění je kvůli počasí, pak zas, že závada, a uváděli ještě další důvody. Jídlo a pití dostali až po nějakých osmi hodinách čekání," popsal syn Ivan Paštyka, který je v Česku a netrpělivě vyhlíží návrat svých rodičů i malé dcerky.

[chooze:article;value:562647]

​"Po osmi hodinách jim řekli, že už poletí, tak všichni tleskali, pak jim ale letenky sebrali a řekli, že letadlem nepoletí a poletí jinak, nepustili je vůbec na palubu. Ale lidé, co měli letět až po nich, tak odletěli," přiblížil zmatky na letišti Paštyka.

Paštykovi čekají na další letadlo. Měli letět o půl páté odpoledne, krátce před čtvrtou se ale dozvěděli, že je let zase o hodinu posunutý. Nemohli jít ani spát, protože je o odletu chodí informace prostřednictvím SMS.

Paní Paštyková si už musela nahlásit dovolenou. Po příletu je totiž čeká ještě cesta z Prahy do Pardubic. "Kdo ví, jestli vůbec ještě dneska odletí," dodal Paštyka. Situaci Čechů v Turecku TN.cz dále sleduje o bude vás informovat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.