Střelec z Lounska všechny překvapil. Až doteď nijak nevyčníval, řekli sousedé

Vypáčením dveří a rychlou akcí v úterý zadrželi policisté střelce v Libčevsi. Výstřely se tam ozvaly krátce po jedné hodině odpoledne. Policii okamžitě přivolali vyděšení lidé. Během několika minut bylo na místě šest hlídek.

"Prvosledová hlídka s balistickou ochranou se přesunula k zamčeným dveřím dotyčného a snažila se s ním navázat kontakt. Muž však nereagoval a z bytu vycházel jen hluk," líčil mluvčí ústecké policie Jakub Mareš.

[chooze:article;value:562242]

​Kvůli bezpečnosti policisté uzavřeli i několik sousedních ulic. Na místo přijel vyjednavač, ale i jeho snaha zůstávala bez reakce. Po necelých dvou hodinách tak musela jít do akce zásahovka. "Můžeme konstatovat, že v důsledku popsané události ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn," dodal Mareš.

Incident prý tamní obyvatele velmi překvapil. Před kamerou sice mluvit nechtěli, řekli však, že působil jako normální člověk a nijak podle svých sousedů až doteď nevybočoval. Občas prý chodil do tamní hospody, kde si dal pár piv, ale podle hospodského se tam prý choval slušně.

Na sociální síti sdílel fotky se zbraněmi. Před několika lety i jednu s poznámkou, že podporuje ústavní právo na zbraň. Pár dní před střelbou pak sdílel příspěvek podporující ruského prezidenta Vladimira Putina.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.