Čtyřletý chlapeček se odpoutal ze sedačky. Vběhl přímo pod auto

V pátek odpoledne se rodina z malé obce na Semilsku chystala na výlet k Máchovu jezeru. Ten jim ale zkazilo to, že rodiče nechali bez dozoru svého čtyřletého syna čekat v dětské sedačce a on se začal nudit.

"Chlapec se v osobním autě zaparkovaném poblíž rodinného domu odpoutal z dětské sedačky ve chvíli, kdy se jeho příbuzní chystali spolu s ním na rodinný výlet," popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

[chooze:article;value:561235]

Zpoza zaparkovaného auta potom vběhl do silnice ve chvíli, kdy kolem projíždělo auto. "Jeho řidič jel naštěstí zhruba čtyřicetikilometrovou rychlostí a okamžitě začal brzdit, ale střetu zabránit nemohl," pokračovala Baláková.

Chlapec upadl na silnici a utrpěl přitom krvácivé poranění na hlavě, se kterým ho záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Hradci Králové. Podle zatím dostupných zpráv by jeho aktuální zdravotní stav neměl být vážný.

[chooze:article;value:561566]

"Varujeme všechny rodiče a prarodiče, aby takhle malé děti neponechávali v autě ani na chvilku bez dozoru. Málokoho by asi napadl takový scénář, který se odehrál v pátek na Semilsku, proto je třeba se z podobných událostí poučit," dodala Baláková.

O červnovém víkendu se při nehodách zranily dvě děti. Vzlétal i vrtulník (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.