V Řecku tragicky zemřel další turista. Udělal stejnou chybu jako ostatní

[chooze:gallery;value:36298]

​Na řeckém ostrově Kréta o víkendu zemřel sedmašedesátiletý německý turista. Muž se vydal na několikahodinovou túru a pravděpodobně zabloudil, informoval německý deník Bild

Němec vyrazil v neděli ráno z vesnice Omalos na náhorní plošině v oblasti Chania. Plánoval ujít přes 30 kilometrů do rybářské vesnice Sougia. Tato cesta podle navigace trvá zhruba 9 hodin. Muž ale v průběhu cesty zavolal své manželce, které řekl, že se necítí dobře.

Záchranáři ale nevěděli, kde přesně se Němec nachází a neúspěšně po něm pátrali až do rána. Našli ho až za úsvitu v těžko přístupné rokli v Tripiti nad pláží Sendoni. V tu chvíli již muž nežil. Podle řeckého webu ERTnews si s sebou turista nevzal vodu. 

[chooze:article;value:561413]

​Vzhledem k obtížnosti terénu byl na místo přivolán vrtulník, aby jeho tělo odvezl. Úřady se domnívají, že muž špatně zatočil. Od své plánované trasy byl vzdálený více než 10 kilometrů.

Šesté úmrtí

Během června již v Řecku tragicky zemřelo celkem šest turistů. Další tři, kteří vyrazili na pěší výlet, jsou navíc již týden pohřešovaní. Turisté i přes naléhavá varování úřadů a obyvatel podceňují nemilosrdné vedro a opakovaně vyrážejí na dlouhé túry. Teploty v červnu v Řecku byly letos rekordní a překračují i 40 stupňů.

Turisté v pokročilém věku na výlety navíc často vyráží sami a přes poledne, kdy panuje největší horko. Během svých cest navíc běžně míří do méně obydlených oblastí ve vnitrozemí.

Mezi mrtvými je například britský moderátor Michael Mosley, kterému se stala osudnou dovolená na ostrově Symi. Dalšími oběťmi byli 55letý Američan, jehož tělo našla turistka na pláži na ostrově Mathraki nedaleko Korfu, a 74letý muž z Nizozemska, který zahynul na ostrově Samos. Dva turisté pak zemřeli na Krétě. Další pohřešované turisty záchranáři naštěstí našli živé.

Podívejte se, jak Řekové bojují s extrémním horkem (13/6/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.