Nemocnice zasažená svrabem. Vedení podle zaměstnanců problém ignoruje

Od Velikonoc onemocnělo 30 lidí. "Je to tak půl napůl, personál a pacienti," uvedla Jana Daňková z Krajské hygienické stanice Pardubického kraje

Hygieniky překvapuje, jak se nemoc na oddělení drží, a důvod netuší. "Je to delší dobu, než jsme zvyklí. Opatření tam jsou nastavená," doplnila Daňková.

Zdravotníci z LDN kritizují laxní přístup vedení. "Požadujeme vyčistit a uzavřít oddělení, propustit pacienty a nepřijímat nové," chce kolektiv personálu.

"Na oddělení platí hygienicko-epidemiologická pravidla, která, pokud se dodržují, tak není nutné přistoupit k uzavření oddělení," vysvětlila mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

[chooze:article;value:552378]

​"Některé z nás si to donesly domů. Jsme se silami u konce. My nakažené jsme musely chodit do práce, protože se na svrab nevztahuje neschopenka, bylo nám řečeno vedením," stěžují si zaměstnanci.

"Evidujeme jeden výskyt onemocnění, který je u zaměstnance, a ten je v pracovní neschopnosti," reagovala mluvčí.

Svrab je v Česku na vzestupu, šíří se dotykem. Nemoc se sice dá účinně hubit mastmi, ale nákaza dlouho ulpívá na věcech, na které je nutné se zaměřit.

"Důsledná očista nemocného, oblečení, lůžka i čalouněného nábytku," popisuje Daňková boj s nemocí, se kterou se těžko bojuje i proto, že propuká klidně až po šesti týdnech.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.