Dopravní peklo v Pardubicích. Provoz výrazně komplikuje řada uzavírek

V pardubických ulicích někdo dostane pokutu za rychlost jen těžko. Spíše se stojí, než jede. A když se k tomu přidá ještě drobná nehoda, ucpe se i poslední metr asfaltu.  

Příjezd od Chrudimi připomíná den, kdy koně běží Velkou Pardubickou, to se z téhle silnice stává dlouhé parkoviště. Z druhé strany, od Hradce Králové do centra, doprava kolabuje také.

Poděbradská ulice je uzavřena kvůli budovanému obchvatu Pardubic. Řidiči dále narazí na rekonstrukci mostu Pavla Wonky. V útrobách se musí vyměnit nosná lana, ta stará se stářím zpřetrhala. Ze čtyř pruhů se staly dva, jde přitom o páteřní komunikaci do centra.

[chooze:article;value:560860]

Pak je tu ještě most Kapitána Bartoše, po kterém se raději kvůli bezpečnosti jezdí už jen kyvadlově. Most už ani opravit nepůjde a nakonec půjde k zemi. 

Příjezd od Holic je také v rekonstrukci, řidiče zdrží výstavba okružní křižovatky. Naráz se pracuje na všech důležitých tepnách ve městě.

"Už léta se volá po tom, aby se dopravní stavby koordinovaly, a ne že zavřeme všechno najednou," komentuje situaci opoziční zastupitel Filip Sedlák (Naše Pardubice).

Na Dubině a v Trnové se má situace zlepšit až na konci prázdnin, na Wonkově mostě bude situace lepší nejdřív za rok. Od příštího podzimu má být přes Labe u nádraží teprve mostní provizorium. Na nový most ještě ani neproběhla soutěž na dodavatele.

"Pokusili jsme se najít možné v nemožném. My jsme konečně rádi, že se po desítkách let staví obchvat, bohužel to přináší tyto komplikace. Poprosím řidiče o shovívavost," uvedl náměstek primátora pro dopravu Jan Hrabal (ANO).

Otevření obchvatu se posouvá o půl roku, nejsou ještě vykoupeny pozemky. Na trase je navíc obří skládka, která se bude muset odtěžit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.