Němci kvůli EURU zpřísnili kontroly na hranicích. Problém může být i nůž

Na přechodu na dálnici D8 nedaleko Petrovic na Ústecku byl v pátek oproti běžným kontrolám, které Německo zavedlo loni v říjnu, vidět vyšší počet policistů. Kontroly přesto probíhaly hladce a kolony se tvořily jen velmi krátké. Na příjezdech stály především kamiony. Osobní auta projížděla téměř plynule.

Německá policie zavedla omezení a hraniční kontroly také na těch menších hraničních přechodech, které dříve téměř nekontrolovala. "Mají to opravdu velmi dobře připravené, ale úplně nechápu, co chtějí kontrolovat. Vím jen, že je to kvůli fotbalu," řekl TV Nova jeden z řidičů.

[chooze:article;value:560141]

​Policie může kontrolovat doklady a prohledat interiér vozidla. Do země nepustí nikoho ozbrojeného. A potíže by mohli mít také ti, kteří v zemi spáchali přestupek a nezaplatili pokutu.

Na kontrolách se podílí také česká policie. "Výkon opatření bude především zaměřen na přesun fanoušků na mistrovství," popsal mluvčí ústecké policie Kamil Marek. Zpřísněné kontroly potrvají až do poloviny července.

Abyste prošli kontrolou hladce, neměli byste si doma zapomenout doklady. Brát byste si naopak neměli žádné zbraně, ani kapesní nožíky. Někdy jsou prohlídky skutečně zevrubné, někteří lidé museli vyndávat i oblečení z tašek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.