Praha namalovala nové cyklopruhy. Jsou širší než ty pro auta

[chooze:gallery;value:36186]

​Nedávná rekonstrukce ulice Podbělohorská v Praze nadělala víc škody než užitku. Alespoň to si myslí pan Zdeněk, který bydlí v okolí. "Projíždím tam téměř každý den a nad tím, co tam Praha udělala, mi zůstává rozum stát," svěřil se pro TN.cz.

"Pruhy, které tam byly dřív, přemalovali černou barvou," popsal. "Takže vedle krásných novostaveb, co se tam teď staví, je tenhle cirkus," dodal. "Jenže to není to nejhorší. Nejvíc nerozumím tomu, že tam nově udělali cyklopruhy, které jsou širší než pruhy pro auta," rozohnil se.

[chooze:article;value:550134]

​Praha se ale hájí tím, že ulice ještě není ve finální podobě a stále na její rekonstrukci pracuje developer. I tak ale dodává, že je nyní vše tak, jak má být. "Co se týče šířky pruhu, je vše zde podle zákona, jedná se totiž o ochranný pruh pro cyklisty, podél kterého může být vyznačen pruh pro motorová vozidla s tím, že širší vozidla mohou zasahovat do ochranného pruhu pro cyklisty, pokud se v místě nenachází cyklista," argumentoval jménem magistrátu mluvčí Tadeáš Provazník.

"Cyklopruhy byly zpočátku namalovány dočasně barvou, jelikož finální úprava měla být provedena v souladu s nově vypracovaným projektem pro celou komunikaci Podbělohorská, ten byl schválen až po realizaci prvního značení. Dočasná malba zde byla z důvodu bezpečnosti účastníků provozu včetně cyklistů," dodal. Uklidňuje tím, že Technická správa komunikací hl. m. Prahy si má ulici ve finálním stavu přebrat až po ukončení stavby.

[chooze:poll;value:e5c0fb3e4cafb981bc132febd6c1559deb8ff02c]

Čeští cyklisté jezdí pro dobrou věc. Každý rok pomůžeme zhruba 400 dětem, říká patron akce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.