Taneční kroužky jsou u dětí v módě. Zájem roste i u chlapců

Kateřina začala tancovat už ve třech letech a jako lektorka teď lásku k tanci předává těm nejmenším. "Základní je určitě to, aby je to bavilo, ale je důležité i dávat pozor na to, aby ty jednotlivé cviky dělali správně. Stoupá zájem i mezi chlapci. To, že je tanec čistě dívčí sport, je už zkrátka přežitek," uvedla lektorka tance Kateřina Herodesová.

"Teď je toho tance hodně, je hodně kroužků a hodně stylů. A vlastně co vidím hlavně u holek, tak ony milují se líčit, mají rády různé kostýmy a účesy a myslím, že i to je motivace, že na těch soutěžích jsou hezké a že se můžou ukázat," dodala lektorka tance Soňa Čečetková.

[chooze:article;value:553499]

​"Za pár let jsou z nich v podstatě profesionálové a můžou jít tancovat i dál do soutěžních skupin," poznamenala Herodesová.

Přes 600 takových tanečních skupin se letos utkalo na mistrovství České republiky. Desítka těch nejlepších choreografů a tanečních skupin pak na deset dní odletí do prestižního tanečního studia v New Yorku. "Já bych byla ráda, kdyby co nejvíc dětí tančilo, protože si myslím, že jim to dá do života hodně. Že se naučí vystupovat před lidmi, že se nestydí," věří Čečetková. Hitem jsou prý letní taneční kempy, kde se děti kromě zábavy i něco nového naučí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.