Při srážce vlaků zemřela Hanna. Vždy měla dobrou náladu, truchlí její blízcí

[chooze:gallery;value:36117]

​Čtyři vyhaslé životy a nejméně 27 zraněných. Taková je bilance tragické srážky, která se stala ve středu krátce před půlnocí v Pardubicích. Čelně se tam srazil rychlík společnosti RegioJet s nákladním vlakem.

Ve vlaku, který mířil z Prahy do Košic a dál na Ukrajinu, bylo i mnoho cizinců včetně Slováků. O život přišly dvě Slovenky a dvě ženy z Ukrajiny. Jedna z nich se vracela na Slovensko, kde žila, napsal web Zoznam.sk.

Lidé ji znali jako věčnou optimistku a její nečekaný odchod mnohé zasáhl. "Teta Hanna z Charkova bydlela v našem bytě. Byla velmi milá, měla vždy dobrou náladu, neustále vyšívala nebo vařila. Myslíme na to, že nevíme dne ani hodiny, a proto v každé chvíli žijme nejlépe, jak umíme," napsal na sociální síti její známý.

O její smrti informovala na facebooku také stránka Centrum podtatranské pomoci Ukrajině. "Zahynula tragicky po srážce vlaků v Pardubicích," napsala jedna z členek skupiny pro Ukrajince žijící na Slovensku Mária. "Stále tomu nemůžu uvěřit," přidala komentář Natalija.  

[chooze:article;value:558916]

Kromě obětí si srážka vyžádala téměř tři desítky zraněných. V nemocnici skončila například cestující, která ještě v noci na čtvrtek ve 3:21 napsala SMS zprávu svému otci, že přežila. "Náš vlak se v Pardubicích srazil s nákladním, byla to celkem šupa, ale jsem v pořádku. Od začátku jsem kolem sebe měla množství andělů strážných," cituje zprávu Zoznam.sk. 

"Jsem v nemocnici (protože doktor mi dal na výběr, zda půjdu domů, nebo se tady v klidu vyspím). Udělali mi rentgen lebky, mám obrovskou bouli na čele, ale otřes mozku nemám. Jsem po kontrole celého těla a jsem OK. Moje hlava je asi z oceli, přežila toho už tolik," popsala dále chvíle, které po srážce následovaly.

V závěru napsala větu, ze které mrazí. "Kdybych jela ve vedlejším vagónu, už bych zřejmě nebyla naživu. Mám obrovské štěstí. Děkuji, že žiji," napsala v závěru.

Muž natočil srážku vlaků v Pardubicích. Ozvala se obrovská rána (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.