Za brutální znásilnění školačky v Plzni padl trest. Mladík půjde na 19 let do vězení

Rozhodnutí plzeňského krajského soudu v případu pokusu o vraždu potvrdil ve čtvrtek Vrchní soud v Praze. Zabýval se případem devatenáctiletého Viktora Veselovského, který loni v srpnu znásilnil a těžce poranil patnáctiletou dívku. Rozsudek je pravomocný.

Případ, který loni otřásl Českem, šokoval svou brutalitou. Veselovskyj podle rozsudku pozval dívku, se kterou se znal, na procházku. Když se ztratili z dohledu, tak ji spoutal a znásilnil. Následně ji bodl a pořezal nožem, zabalil do igelitu, polil žíravinou a shodil ze srázu. Dívka se zachránila tím, že předstírala smrt.

[chooze:article;value:517424]

Soud v Plzni mladíkovi udělil trest 19 let vězení a zaplacení odškodnění dívce ve výši půl milionu korun. "Odvolací soud neshledal trest v trvání 19 let jako nepřiměřeně přísný. O tom, že si věc promyslel, svědčí to, že poté, co se domníval, že poškozenou zabil, si počínal naprosto promyšleně při zahlazování stop," uvedl předseda odvolacího senátu Robert Fremr.

Veselovskyj pochází z Ukrajiny a v České republice žije už pět let. V případu, který vyvolal vlnu protiukrajinských nálad, mu hrozil až výjimečný trest. Mladík se před soudem snažil trest zmírnit tvrzením, že vraždu neplánoval a šlo o zločin v afektu.

Policie zadržela podezřelého z vraždy v Jevíčku. Dopadla jej v Brně:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.