Déšť vyplavil domov důchodců v Třinci. Desítky seniorů ztratily střechu nad hlavou

V noci na úterý vyplavil déšť domov důchodců v Třinci-Oldřichovicích v Moravskoslezském kraji. Podle mluvčího města Třinec Stanislava Cieslara bylo zasaženo všech 27 bytových jednotek. Bez střechy nad hlavou se tak najednou ocitlo 51 klientů. "My jsme klienty přemísťovali do míst, která jsou bezpečná, suchá," popsal Cieslar.

Přemístění seniorů do bezpečí probíhalo bez komplikací. "Na místě jsme nezasahovali," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Podle Cieslara nebyla nutná ani evakuace. "Protože jsme klienty přemístili do míst, která nebyla poškozená," řekl. 

Město teď řeší, kam seniory dočasně přesunout. "Aktuálně řešíme i s rodinnými příslušníky možnost, že by si své rodinné příslušníky vzali domů nebo jim zajistili bydlení. Nicméně, město hledá ve svých kapacitách a jiných domovech aktuálně místa, kam by bylo možné klienty přemístit," popsal.

[chooze:article;value:558559]

​Jak velkou finanční škodu déšť způsobil, ale zatím není jasné. "Budeme zjišťovat stav poškození toho objektu, respektive bytových jednotek. Voda se tam dostala zřejmě přes střechu, která je v rekonstrukci," dodal mluvčí.

"Ve spolupráci s realizační firmou budeme řešit, co se tam stalo, proč se to stalo, a budeme nějakým způsobem analyzovat rozsah sanačních prací, které určitě nastanou. V této fázi, vzhledem k tomu, že jsme na začátku a procházíme jednotlivé bytové jednotky, nejsme schopni nyní říct, jak velké množství to bude. Některé bytové jednotky jsou zasaženy víc, některé míň," uzavřel. Déšť v Třinci poničil i tamní lávku.

Podívejte se, jak to vypadalo v Třinci v ulici Těšínská poblíž vlakového nádraží (4/6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.