V Mladé Boleslavi řeší falešné cedule. Ohlašují zrušení psího parku

"Nepřiměřený hluk, zejména v ranních hodinách, ale i v průběhu celého dne. Pokud se situace nezmění, psí park bude zrušen". To stálo na cedulích, které překvapily pejskaře na plotě psího hřiště uprostřed mladoboleslavského sídliště. Vedení města se okamžitě stalo terčem kritiky.

"Mě to poslala kamarádka a říkám si, to snad nemyslí vážně, když to tady před měsícem opravili," reagovala na nápis například jedna z pejskařek, která park využívá.

"Dá se říct, že je to vytištěno na papíře, který působí jako od magistrátu města Mladá Boleslav. Je tam náš znak a nápis Statutární město Mladá Boleslav," přiznává primátor města Jiří Bouška (ANO).

[chooze:article;value:556594]

Podle autora psí štěkot ruší hlavně lidi pracující v místní automobilce, kteří mají často noční směny a potřebují se přes den vyspat. Na dokumentu ale chybělo jakékoliv razítko a podpis úředníka, pisatel tam také zanechal minimálně deset gramatických chyb. Většinou šlo o chybějící, nebo špatně umístěné čárky v souvětí. Oku korektorky neušla ani chybějící slova, nebo hrubka ve slově standardní. Město teď zvažuje právní kroky.

"Policisté na základě podnětu celou událost prověří, aby zjistili, zda došlo k protiprávnímu jednání," prohlásila mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

"Určitě to dosahuje intenzity nějakého přestupkového řízení, protože je to, dejme tomu, falzifikát dokumentu, který soukromá osoba používat nemůže," hodnotí toto jednání právník Jiří Černý. Místo špatné známky z pravopisu tak pisateli hrozí tučná pokuta.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.