Žena měla brutálně týrat zvířata. U soudu jí hrozí osm let za mřížemi

Žena se podle policistů začala obchodováním se psy převážně drobných plemen zabývat asi před deseti lety. Za tu dobu její "péčí" prošly desítky zvířat a řada z nich prý nedopadla vůbec dobře. Některá skončila s trvalými následky, jiná nepřežila.

Dnes 28letá žena je měla chovat ve stísněných prostorách, prakticky bez poskytování veterinární péče či hygieny. Chov byl zamořen výkaly a močí, v kontaminované vodě a krmivu z neumytých misek vznikaly bakterie plísní, které infikovaly vnitřní orgány psů a způsobily jim pneumonii a další nemoci. Některá zvířata navíc měla žena surově mlátit, a dokonce házet s nimi o zeď.

[chooze:article;value:555508]

​Účelem chovu byl podle policistů hlavně zisk z množení a prodeje štěňat. Na případ upozornili pracovníci Úřadu městské části Prahy 16, kteří zmíněnou ženu prověřovali v jiné věci. Když šli k ní domů, tak ji sice nezastihli, u domu si ale všimli ostatků štěněte v igelitové tašce a mnoha psů v klecích.

Vyšetřování případu je u konce, policisté ho předali státnímu zástupci a ten ženu nedávno obžaloval. U soudu jí za týrání zvířat hrozí až osm let vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.