Pozor na bolest nohou. Tři nenápadné příznaky mohou značit vážnou nemoc

Naše tělo nám někdy dává najevo potíže neobvyklými signály. Příznaky mohou přicházet z různých míst, například z nohou. Toto jsou tři věci, kterých byste si na svých nohou měli všímat, uvedl web The Mirror.

První, na kterou je třeba si dát pozor, je bolest v nohou, kterou si ale neumíte vysvětlit. Druhá věc, která je mimořádně nepříjemná, jsou vředy, které se pořádně nezahojí. Zaujmout by nás měli také slabé a lámavé nehty na nohou či vypadávající chlupy.

Pokud se u vás tyto varovné signály objevují, tak to totiž může být příznak tzv. tichého zabijáka. Konkrétně jde o vysoký cholesterol, varuje britská Národní zdravotnická služba (NHS). Pokud totiž máte vysoký cholesterol, tak to může vést ke vzniku onemocnění periferních tepen (PAD). Toto onemocnění je způsobeno hromaděním tukových usazenin cholesterolu a jiných látek v tepnách nohou. Tím se tepny zužují, což znamená, že do nohou proudí méně krve.

[chooze:article;value:542917]

​Bojovat proti tomuto tichému zabijákovi je obtížné, ale rozhodně pomáhá zdravá strava. Škodí také nadváha, konzumace alkoholu nebo kouření. Právě to jsou hlavní faktory, které zhoršují hladinu cholesterolu. 

Pacienti s parkinsonem mají velkou naději na zlepšení stavu. Jejich příznaky rychle mizí (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.